Het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer. Veel mensen maken hier dagelijks meerdere keren gebruik van. Het is dan ook belachelijk dat zo veel mensen zich niet veilig voelen in het openbaar vervoer door anderen mensen. Veel vrouwen krijgen dagelijks te maken met seksuele intimidatie. Mannen krijgen hier ook mee te maken en laten wij dat zeker niet onderschatten maar toch gebeurd dit helaas vaker bij vrouwen. Wat houdt dat dan in; seksuele intimidatie? Seksuele intimidatie begint al bij een verbale opmerking zoals ‘hoer’. Dit houdt in dat het een stuk breder ligt dan een hoop mensen denken.

En om deze reden is het belangrijk om hier bewustwording over te creëeren. Jouw verhaal doet er toe en jij moet gehoord worden. Het taboe over seksuele intimidatie in het openbaar vervoer moet doorbroken worden. Iedereen kan er mee te maken krijgen, jouw zus, jouw moeder, jouw vriendin of jouw buurvrouw. Zorg er voor dat jij luistert naar iemand wanneer dit iemand is overkomen, dit is een enorm traumatische ervaring voor veel mensen en zij zitten niet te wachten op vragen zoals: wat droeg je dan of lokte je het niet uit? Diegene is een slachtoffer van dit probleem en de focus moet liggen op de dader en niet op het slachtoffer.

Om deze reden heeft team Gehoord het boek ‘Hoe durf je!’ op de markt gebracht. Help jij om dit een bespreekbaar onderwerp te maken?

Seksuele intimidatie in het openbaar vervoer - Gehoord
Gehoord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *